Amber Dujardin

About

Welkom! Deze blog is het persoonlijke winkeltje voor mijn journalistieke werk en andere hersenspinsels. Naast mijn studie journalistiek in Groningen ben ik theaterredactrice voor het culturele webmagazine CultuurBewust.nl. Daar vind je mijn recensies en culturele artikelen; hier schrijf ik over al het andere.

De journalist is voor mij de troubadour van de moderne tijd. Door het vertellen van verhalen wil ik inzicht geven in de leefwereld van verschillende soorten mensen of organisaties. Ik probeer antwoorden te vinden op vragen van deze tijd: waarom is de paus nog steeds zo populair? Wat mag een mensenleven maximaal kosten? En wie bepaalt eigenlijk wat goede kunst is? Door het achterhalen van feiten én meningen wil ik journalistiek bedrijven die inzichten geeft en discussie oproept. Soms vanuit een filosofische invalshoek, maar altijd met een scherp oog voor de achterliggende feiten en belangen.

Advertisements

One comment on “About

  1. Annemiek L.
    June 9, 2013

    Wat een mooie blog, Amber. Ziet er heerlijk aantrekkelijk uit en leest lekker. En wat een goed streven van je! Ga zo door en mail me nog waar ik je laatste inspanningen voor je studie kan vinden. Groeten van Annemiek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: